MSRF, een handelaar in theepotten, koekjes, chocola en andere cadeauartikelen, was vorig jaar een zaak begonnen tegen Yang Ming en tegelijkertijd ook tegen de Zuid-Koreaanse rederij HMM. De verlader betoogde dat Yang Ming tijdens de coronapandemie, toen containerrederijen hoogtijdagen beleefden en torenhoge spottarieven konden vragen, slechts 4 van de 100 containers die tegen veel lagere prijzen contractueel waren afgesproken daadwerkelijk had vervoerd en HMM maar 9 van de 25.

Peperdure spotmarkt

MSRF berekende dat het, doordat het zodoende alsnog containerruimte moest inkopen op de peperdure spotmarkt, meer dan twee miljoen dollar schade had geleden als gevolg van de ‘illegale handelingen’ van de twee containerrederijen, een rekening die volgens de cadeauhandelaar nog aan het oplopen was doordat het ‘wangedrag’ op het moment van de aanklacht volgens het bedrijf nog steeds aan de gang was.

De verlader is met Yang Ming nu een schikking overeengekomen die het groene licht heeft gekregen van de FMC, waardoor een rechtszaak van de baan is. De klachtenprocedure van MSRF tegen HMM loopt nog wel. De inhoud van de schikking die Yang Ming heeft getroffen, is vertrouwelijk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement