Geen grote renaissance spottarieven zeecontainers, contractprijzen weer omlaag

lichte stijging spot

De algemene tarievenverhoging die verschillende containerrederijen met ingang van november wilden doorvoeren, lijkt in de markt slechts een bescheiden effect te hebben gesorteerd. De tarievenbarometers van Drewry en Freightos berekenden afgelopen week een gemiddeld spottarief van respectievelijk 1048 dollar en 1249 dollar per veertigvoets container tussen China en Noord-Europa, wat wel een stijging betekende ten opzichte van de tarieven in de laatste week van oktober (respectievelijk 1004 en 1055 dollar), maar toch niet in de buurt kwam van de circa 1800 dollar waarop rederijen hadden aangestuurd.

Foto: Sheila Fitzgerald / Shutterstock.com

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Geen grote renaissance spottarieven zeecontainers, contractprijzen weer omlaag | NT

Geen grote renaissance spottarieven zeecontainers, contractprijzen weer omlaag

lichte stijging spot

De algemene tarievenverhoging die verschillende containerrederijen met ingang van november wilden doorvoeren, lijkt in de markt slechts een bescheiden effect te hebben gesorteerd. De tarievenbarometers van Drewry en Freightos berekenden afgelopen week een gemiddeld spottarief van respectievelijk 1048 dollar en 1249 dollar per veertigvoets container tussen China en Noord-Europa, wat wel een stijging betekende ten opzichte van de tarieven in de laatste week van oktober (respectievelijk 1004 en 1055 dollar), maar toch niet in de buurt kwam van de circa 1800 dollar waarop rederijen hadden aangestuurd.

Foto: Sheila Fitzgerald / Shutterstock.com

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu