Tanker ‘St. Nikolas’ overvallen, opleving piraterij baart zorgen

Jaarrapportage IMB

Op de dag dat het ICC International Maritime Bureau (IMB) in zijn jaarrapport waarschuwt voor een opleving van de piraterij en de VN-Veiligheidsraad net van de Houthi’s heeft geëist dat zij stoppen met het aanvallen van schepen, is donderdagochtend in de Golf van Oman, tussen Oman en Iran, de olietanker ‘St. Nikolas’ van de Griekse rederij Empire Navigation geënterd door vier à vijf gemaskerde en gewapende personen in zwarte uniformen, kleding die er ‘militair’ uitzag.

De afgelopen jaren is een lichte stijging van piratenaanvallen merkbaar. Foto: Vallehr / Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding

Tanker ‘St. Nikolas’ overvallen, opleving piraterij baart zorgen | NT

Tanker ‘St. Nikolas’ overvallen, opleving piraterij baart zorgen

Jaarrapportage IMB

Op de dag dat het ICC International Maritime Bureau (IMB) in zijn jaarrapport waarschuwt voor een opleving van de piraterij en de VN-Veiligheidsraad net van de Houthi’s heeft geëist dat zij stoppen met het aanvallen van schepen, is donderdagochtend in de Golf van Oman, tussen Oman en Iran, de olietanker ‘St. Nikolas’ van de Griekse rederij Empire Navigation geënterd door vier à vijf gemaskerde en gewapende personen in zwarte uniformen, kleding die er ‘militair’ uitzag.

De afgelopen jaren is een lichte stijging van piratenaanvallen merkbaar. Foto: Vallehr / Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen