20.000 teu’ers Cosco voor het eerst naar La Spezia door Rode Zee-crisis

omvaren

De La Spezia Container Terminal van Contship Italia in de noord-Italiaanse havenstad La Spezia krijgt voor het eerst regelmatige aanlopen van 20.000 teu-containerschepen van de Chinese rederij Cosco. De primeur is een gevolg van de Rode Zee-crisis. Ook Cosco laat haar schepen vanwege de Houthi-aanvallen de laatste tijd omvaren via Kaap de Goede Hoop en heeft in het kader daarvan nu haar Middellandse Zee-dienstverlening aangepast.

De ‘Cosco Shipping Aries’ wordt komende woensdag in de Italiaanse havenstad verwacht. Foto: Bjoern Wylezich / Shutterstock

In de Asia Mediterranean Service (AEM1) van de Ocean Alliance worden vier containerschepen van Cosco uit de 20.000 teu-generatie ingezet die vanaf nu ook La Spezia aanlopen. Het eerste van die schepen, de ‘Cosco Shipping Aries’, wordt komende woensdag in de Italiaanse havenstad verwacht. Het vaartuig zette afgelopen week koers naar La Spezia vanuit Piraeus, de Griekse haven waar Cosco al acht jaar als meerderheidsaandeelhouder de lakens uitdeelt.

De ‘Cosco Shipping Aries’ heeft in zijn bestaan al meer primeurs op zijn naam geschreven: het was in 2018 het eerste Chinese containerschip van 20.000 teu dat van de scheepswerf kwam en was dat jaar ook in Piraeus en verschillende west-Europese havens al het eerste vaartuig van deze grootte dat op bezoek kwam.

La Spezia Container Terminal laat weten ‘trots’ te zijn op de komst van de ‘Cosco Shipping Aries’ en stelt dat het omgooien van de dienstverlening van de rederij ‘een antwoord is op de noodzaak om in te spelen op het nieuwe normaal, gedreven door de noodzaak om rond Afrika te varen’.

20.000 teu’ers Cosco voor het eerst naar La Spezia door Rode Zee-crisis | NT

20.000 teu’ers Cosco voor het eerst naar La Spezia door Rode Zee-crisis

omvaren

De La Spezia Container Terminal van Contship Italia in de noord-Italiaanse havenstad La Spezia krijgt voor het eerst regelmatige aanlopen van 20.000 teu-containerschepen van de Chinese rederij Cosco. De primeur is een gevolg van de Rode Zee-crisis. Ook Cosco laat haar schepen vanwege de Houthi-aanvallen de laatste tijd omvaren via Kaap de Goede Hoop en heeft in het kader daarvan nu haar Middellandse Zee-dienstverlening aangepast.

De ‘Cosco Shipping Aries’ wordt komende woensdag in de Italiaanse havenstad verwacht. Foto: Bjoern Wylezich / Shutterstock

In de Asia Mediterranean Service (AEM1) van de Ocean Alliance worden vier containerschepen van Cosco uit de 20.000 teu-generatie ingezet die vanaf nu ook La Spezia aanlopen. Het eerste van die schepen, de ‘Cosco Shipping Aries’, wordt komende woensdag in de Italiaanse havenstad verwacht. Het vaartuig zette afgelopen week koers naar La Spezia vanuit Piraeus, de Griekse haven waar Cosco al acht jaar als meerderheidsaandeelhouder de lakens uitdeelt.

De ‘Cosco Shipping Aries’ heeft in zijn bestaan al meer primeurs op zijn naam geschreven: het was in 2018 het eerste Chinese containerschip van 20.000 teu dat van de scheepswerf kwam en was dat jaar ook in Piraeus en verschillende west-Europese havens al het eerste vaartuig van deze grootte dat op bezoek kwam.

La Spezia Container Terminal laat weten ‘trots’ te zijn op de komst van de ‘Cosco Shipping Aries’ en stelt dat het omgooien van de dienstverlening van de rederij ‘een antwoord is op de noodzaak om in te spelen op het nieuwe normaal, gedreven door de noodzaak om rond Afrika te varen’.