Vorig jaar werd duidelijk dat Alibaba definitief voor Luik kiest als locatie voor zijn eerste distributiecentrum in Europa. Het feit dat het e-commercebedrijf ruimere landingstijden heeft op het plaatselijke vliegveld, was een belangrijke reden om te kiezen voor de Waalse stad. En dus niet voor Maastricht, dat ook in de race was. In 2021 moet het nieuwe centrum gereed zijn.

Tweemaal per week

Sinds enige tijd heeft Alibaba al een luchtverbinding tussen China en Luik, maar sinds kort is daar een spoorverbinding aan toegevoegd. Het railtransport vindt plaats onder de vlag van Alibaba’s logistieke dochterbedrijf Cainiao, in samenwerking met spoorgoederenvervoerder ZIH. Dat meldt het Belgische vakblad De Tijd.

Het gaat om een dienst die vertrekt in Zhengzhou, in het midden van China, en tweemaal per week plaatsvindt. De lengte van het traject is zo’n achtduizend kilometer en wordt gebruikt voor zendingen die minder haast hebben. Voor het snellere werk maken de Chinezen gebruik van de vliegverbinding.

Lees ook: Alibaba steekt 75 miljoen euro in distributiecentrum luchthaven Luik

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement