Exploitant Brennersnelweg breidt positie in spoorvervoer uit

Italië

Snelwegbeheerder Autostrada del Brennero koopt 75% van de aandelen van de Italiaanse spoorvrachtvervoerder Inrail. Daarmee wordt het bedrijf naar eigen zeggen de tweede grootste speler in het Italiaanse spoorvervoer.

Autostrada del Brennero breidt zijn positie in het Italiaanse spoorvrachtvervoer steeds verder uit. De snelwegexploitant had al aandelen in RTC Rail Traction Company (95%), waarin ook DB Cargo een belang heeft, en het Duitse Lokomotion (50%).

Autostrada del Brennero probeert met de investeringen meer vracht naar het spoor te brengen en zo de snelweg te ontlasten. Volgens directeur Diego Cattoni van de Brennersnelweg is een nauwe verbinding tussen het goederenvervoer over de weg en het transport per spoor ‘de toekomst’ voor het bedrijf.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Exploitant Brennersnelweg breidt positie in spoorvervoer uit | NT

Exploitant Brennersnelweg breidt positie in spoorvervoer uit

Italië

Snelwegbeheerder Autostrada del Brennero koopt 75% van de aandelen van de Italiaanse spoorvrachtvervoerder Inrail. Daarmee wordt het bedrijf naar eigen zeggen de tweede grootste speler in het Italiaanse spoorvervoer.

Autostrada del Brennero breidt zijn positie in het Italiaanse spoorvrachtvervoer steeds verder uit. De snelwegexploitant had al aandelen in RTC Rail Traction Company (95%), waarin ook DB Cargo een belang heeft, en het Duitse Lokomotion (50%).

Autostrada del Brennero probeert met de investeringen meer vracht naar het spoor te brengen en zo de snelweg te ontlasten. Volgens directeur Diego Cattoni van de Brennersnelweg is een nauwe verbinding tussen het goederenvervoer over de weg en het transport per spoor ‘de toekomst’ voor het bedrijf.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement