Het bedrijf benoemt hierbij onder andere boetes voor administratieve fouten en de betaling van overliggeld voor wagons en containers op de belangrijkste stations door toedoen van de afzenders en ontvangers van het transport, filiaaleigenaren of de eigenaren van de wagons en containers.

Norlan Bagibayev, een vertegenwoordiger van de KTZ in de EU, liet vandaag op zijn LinkedInpagina weten dat er op dit moment geen problemen zijn met het treinverkeer in het land en dat zowel het passagiers- als het goederenvervoer rijdt volgens schema. Eerder liet het bedrijf in een update op 6 januari weten dat er wel sprake was van enige vertragingen. Op 8 januari liet KTZ weten dat belangrijke industriesegmenten voorrang kregen bij het spoorvervoer. Het bedrijf heeft ook aangegeven dat er geen sprake is van beschadigingen aan het spoor.

Er is nog tot nog 19 januari een staat van beleg aangekondigd in Kazachstan. Buitenlandse troepen zijn op dit moment bezig met het verlaten van het land.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement