Dit heeft Metrans laten weten aan NT-zustervakblad RailFreight. Het bedrijf zegt het treinverkeer van en naar de haven te hebben moeten reorganiseren. De goederentransporteur meldde op 19 januari dat zij 4 paar treinen hebben geannuleerd. Op 24 januari meldden zij in het weekend nogmaals 6 paar treinen te hebben geannuleerd.  De vervoerder is er tot nu toe nog niet in geslaagd om vervanging te regelen voor het achtergebleven transport.

Het bedrijf verwacht dat deze annuleringen zullen zorgen voor langere transittijden. Metrans kan bovendien niet garanderen dat de containers die via de trein naar de haven worden getransporteerd op tijd op boten geladen kunnen worden. Het is mogelijk dat klanten daarom extra kosten voor opslag van hun goederen zullen moeten betalen.

De haven van Koper is de enige zeehaven in Slovenië en is gelegen aan de Adriatische zee. Vorig jaar bedroeg de containeroverslag van de haven 977.477 teu, een stijging van 6% ten opzichte van 2020.

Met een aandeel van 60% in de modal split is het bedrijf voor een groot deel afhankelijk van spoorvervoer, zo meldt de operator van de haven Luka Koper. Slovenië besteedt volgens het bedrijf daarom veel aandacht aan het moderniseren van het spoornetwerk in het land. De haven heeft veel verbindingen met plaatsen in Centraal- en Zuid-Oost Europa waaronder bijvoorbeeld Slowakije, een doorvoerstation voor de China-Europa express.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement