Dit PEB gaat een onderzoek instellen en moet binnen dertig dagen met aanbevelingen komen. Gedurende deze afkoelingsperiode mogen er geen werkonderbrekingen worden georganiseerd.

Het Amerikaanse vrachtvervoer per spoor kampt al sinds het begin van de coronacrisis met ernstige verstoringen. Verladersorganisaties luiden de noodklok en stellen dat het conflict ‘rampzalige’ gevolgen kan hebben voor de Amerikaanse economie.

Volgens de Washington Post zorgt de stap van Biden ervoor dat de 115.000 spoorwerkers het werk de komende zestig dagen niet kunnen neerleggen. Hij kwam tot zijn besluit nadat de National Mediation Board (NMB) hem ervan overtuigd had dat de onderlinge handel tussen Amerikaanse staten ernstig verstoorde dreigde te worden.

De coalitie van de twaalf spoorvakbonden wil aan tafel met de NMB om die ervan te overtuigen dat de lonen omhoog moeten. ‘De economische gegevens tonen duidelijk aan dat de gevraagde verhogingen meer dan gerechtvaardigd zijn gezien de bijdragen van onze leden aan de recordwinsten van de spoorvervoerders’, aldus United Rail Unions.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement