Die draait om de overname van het havenpensioenfonds Optas door verzekeraar Aegon. De laatste zou zich daarbij miljarden hebben toegeëigend door geld dat bestemd was voor de indexering van havenpensioenen over te hevelen naar de vrij uitkeerbare reserve. Een deelnemer aan het pensioenfonds heeft een procedure aangespannen en eiste een verbod op de overname, maar werd drie maanden geleden in het ongelijk gesteld.

Weigering

Volgens de rechtbank in Den Haag heeft de De Nederlandsche Bank (DNB) de overname terecht goedgekeurd. Maar volgens de deelnemer aan het fonds weigert DNB inzage te geven in het besluit waarmee de bundeling is goedgekeurd. Daartegen dient vrijdagochtend een kort geding.

Bert Voogt, een van de initiatiefnemers van de actie, verwacht enkele tientallen demonstranten. Hij stelt dat met ‘de manier waarop Aegon pensioengeld in zijn kas laat verdwijnen, de beweging van arm naar rijk weer een nieuwe dimensie krijgt’. Hij wil daar de komende tijd met juridische middelen en andere acties tegen blijven strijden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement