Dat meldt Havenbedrijf Rotterdam in een persbericht. De bezettingsgraad van de ruim 350 truckparkeerplaatsen haalt de regelmatig de 90% en het wild parkeren op de Maasvlakte is vrijwel verdwenen. Volgens COO Ronald Paul is het in de weekenden nog rustig, maar begint ook dan de bezettingsgraad op te lopen.

Met de ingebruikneming van de parkeervoorziening op de Maasvlakte is het aantal beveiligde parkeerplaatsen in de Rotterdams haven toegenomen tot 750. De overlast van in het havengebied bivakkerende vrachtwagenchauffeurs is de afgelopen jaren sterk verminderd. De voorziening is overigens ook ingezet als opvangplek voor de chauffeurs, die het slachtoffer werden van de cyberaanval tegen APM Terminals.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement