FNV dreigt wegtransporteurs voor rechter te slepen

Wegvervoer

FNV start mogelijk een rechtszaak tegen diverse wegvervoerders. De vakbond eist dat deze werkgevers overuren en onregelmatigheidstoeslagen over vakantie- en verlofdagen uitbetalen aan hun personeel.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Reacties

Wel bijzonder. Eerst een onderhandeling met succes afsluiten, handtekening onder die deal zetten. En dan wat je niet hebt binnengehaald via de rechter claimen? Waarom zou iemand dan voortaan nog een CAO afsluiten … ?

Geplaatst door: Nathalie Emons op

Wel bijzonder; als je het in de CAO onderhandelingen niet voor elkaar krijgt maar vervolgens wel je handtekening onder het CAO resultaat zet, is er toch een deal? En dan wat je niet voor elkaar hebt gekregen via de rechter binnenhalen? Waarom zou je als CAO partij (werkgever of werknemer) dan nog een CAO sluiten?

Geplaatst door: Ruud van Gerrevink op
FNV dreigt wegtransporteurs voor rechter te slepen | NT

FNV dreigt wegtransporteurs voor rechter te slepen

Wegvervoer

FNV start mogelijk een rechtszaak tegen diverse wegvervoerders. De vakbond eist dat deze werkgevers overuren en onregelmatigheidstoeslagen over vakantie- en verlofdagen uitbetalen aan hun personeel.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Reacties

Wel bijzonder. Eerst een onderhandeling met succes afsluiten, handtekening onder die deal zetten. En dan wat je niet hebt binnengehaald via de rechter claimen? Waarom zou iemand dan voortaan nog een CAO afsluiten … ?

Geplaatst door: Nathalie Emons op

Wel bijzonder; als je het in de CAO onderhandelingen niet voor elkaar krijgt maar vervolgens wel je handtekening onder het CAO resultaat zet, is er toch een deal? En dan wat je niet voor elkaar hebt gekregen via de rechter binnenhalen? Waarom zou je als CAO partij (werkgever of werknemer) dan nog een CAO sluiten?

Geplaatst door: Ruud van Gerrevink op