Brusselse rechter bezig aan ‘grote schoonmaak’ in wegvervoer

failliet

De Brusselse Handelsrechter is bezig met een flinke schoonmaakactie onder vooral van fraude verdachte transportbedrijven. Dat blijkt uit cijfers van kredietbewaker Graydon over faillissementen in het Belgische bedrijfsleven.

In het eerste halfjaar daalde het aantal in België uitgesproken faillissementen met 7,74% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. In Vlaanderen was er een daling van 12,4%, in Wallonië zelfs met 17,3%. De uitzondering is Brussel. Daar steeg het aantal faillissementen juist, met 14,8%.

Transportsector

Graydon vermoedt dat de Brusselse rechter vooral het aantal van fraude verdachte ondernemingen opkuist. En dan met name in de transportsector. Dat zien we vooral terug in de cijfers voor de transportsector. Daar daalde het aantal faillissementen in Vlaanderen met 18,9% en in Vlaanderen met 20,2%.

Dat de landelijke daling slechts 5,2% bedroeg, was toe te schrijven aan het Brussels Gewest, waar zich in de eerste helft van dit jaar bij transporteurs een stijging voordeed van 39,3%.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Brusselse rechter bezig aan ‘grote schoonmaak’ in wegvervoer | NT

Brusselse rechter bezig aan ‘grote schoonmaak’ in wegvervoer

failliet

De Brusselse Handelsrechter is bezig met een flinke schoonmaakactie onder vooral van fraude verdachte transportbedrijven. Dat blijkt uit cijfers van kredietbewaker Graydon over faillissementen in het Belgische bedrijfsleven.

In het eerste halfjaar daalde het aantal in België uitgesproken faillissementen met 7,74% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. In Vlaanderen was er een daling van 12,4%, in Wallonië zelfs met 17,3%. De uitzondering is Brussel. Daar steeg het aantal faillissementen juist, met 14,8%.

Transportsector

Graydon vermoedt dat de Brusselse rechter vooral het aantal van fraude verdachte ondernemingen opkuist. En dan met name in de transportsector. Dat zien we vooral terug in de cijfers voor de transportsector. Daar daalde het aantal faillissementen in Vlaanderen met 18,9% en in Vlaanderen met 20,2%.

Dat de landelijke daling slechts 5,2% bedroeg, was toe te schrijven aan het Brussels Gewest, waar zich in de eerste helft van dit jaar bij transporteurs een stijging voordeed van 39,3%.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement