‘De tijd is er rijp voor dat we de laatste stap zetten in het samengaan van onze bedrijven’, zegt directeur en mede-eigenaar Aris van Daalen van het nieuwe bedrijf. ‘Hiermee zetten we een stap in de toekomst, maar zetten we de geschiedenis tegelijkertijd voort.’ ‘Het voelt alsof twee families één worden”, voegt zijn compagnon Gerard van den Bos eraan toe. ‘Het is voor ons een logische stap dat we nu onder één naam en met één logo verder gaan.’

Geen overname

BosDaalen richt zich net als de twee oude familiebedrijven op geconditioneerd groupagevervoer van groente, fruit, bloemen en planten naar Duitsland, Zwitserland en Noord-Frankrijk. De wegvervoerder blijft werken vanuit het gemeenschappelijke hoofdkantoor in Maasdijk en het Duitse filiaal in Eschbach. Daarbij loopt het klantenbestand van de twee ondernemers redelijk door elkaar heen. ‘Ook in dat opzicht is het een logische keuze dat we nu één firma worden’, voegt Van Daalen eraan toe.

De twee directeuren van het ontstane bedrijf benadrukken dat er geen sprake is van een overname. BosDaalen blijft in gemeenschappelijke handen van de twee families. Met het samengaan van de twee bedrijven ontstaat een transportgroep met 350 medewerkers en een wagenpark van 120 trucks. Deze vrachtwagens worden gefaseerd voorzien van het nieuwe logo en de nieuwe kleuren, heet het. De eerste truck in de nieuwe kleuren wordt begin 2021 verwacht.

De twee bedrijven werden opgericht door de overgrootvaders van de huidige directeuren, Cargoboss in 1902 en Van Daalen Transport 18 jaar later. ‘Dat stuk historie laten we niet los, dankzij de naam BosDaalen’, onderstreept Van Daalen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement