Naamswijziging Duitse inspectiedienst majeure operatie

Van BAG naar BALM

De Duitse inspectiedienst voor het wegvervoer BAG wil graag zijn naam veranderen. Dat is hard nodig omdat de huidige afkorting, die staat voor ‘Bundesamt für Güterverkehr’, de lading niet meer dekt, aldus de dienst. Het omdopen naar de gewenste nieuwe aanduiding BALM, ‘Bundesamt für Logistik und Mobilität’, heeft echter nogal wat voeten in de aarde. Maar liefst 42 wetswijzigingen zijn nodig om de naamswijziging voor de inspectiedienst door te voeren.

Foto: BAG

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Naamswijziging Duitse inspectiedienst majeure operatie | NT

Naamswijziging Duitse inspectiedienst majeure operatie

Van BAG naar BALM

De Duitse inspectiedienst voor het wegvervoer BAG wil graag zijn naam veranderen. Dat is hard nodig omdat de huidige afkorting, die staat voor ‘Bundesamt für Güterverkehr’, de lading niet meer dekt, aldus de dienst. Het omdopen naar de gewenste nieuwe aanduiding BALM, ‘Bundesamt für Logistik und Mobilität’, heeft echter nogal wat voeten in de aarde. Maar liefst 42 wetswijzigingen zijn nodig om de naamswijziging voor de inspectiedienst door te voeren.

Foto: BAG

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen