De naamsverandering volgt op de koop van Gefco door CMA CGM in de zomer van vorig jaar. De Franse rederij claimt dat Ceva Logistics door de koop in één klap wereldwijd marktleider is geworden in logistieke diensten voor de automotive-sector.

Gefco is een voormalig dochterbedrijf van autogroep PSA, die sinds een fusie met Fiat-Chrysler in 2021 Stellantis heet. Het concern telt 11.500 medewerkers in 47 landen, waarvan 2.500 in Frankrijk. De omzet kwam in 2021 uit op 4,2 miljard euro.

Kort voor de in april aangekondigde overname werd bekend dat Gefco het belang van 75% dat in handen was van het Russische spoorbedrijf RZD had teruggekocht. Daarna werd duidelijk dat de Franse rederij CMA CGM de beoogde nieuwe eigenaar was van de autovervoerder.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement