Nikola wil uiteindelijk 300 ton waterstof per dag produceren, verdeeld over vijf locaties in Noord-Amerika. In 2026 moeten bovendien 60 waterstofstations gereed zijn. De uitrol daarvan begint in Californië. Nikola produceert twee soorten vrachtwagens, de Tre BEV met accu en de Tre FCEV met brandstofcel. De batterijelektrische variant is in de VS al de weg op, de truck met brandstofcel wordt in het tweede kwartaal van dit jaar verwacht.

De nieuwe waterstofservice is niet alleen beschikbaar voor eigen vrachtwagens, maar ook modellen van andere fabrikanten kunnen waterstof afnemen bij Nikola. Onlangs presenteerde Nikola ook een mobiel tanksysteem. Deze tankwagen kan voor 960 kilo aan waterstof vervoeren en voorziet vrachtwagens met brandstofcel direct van waterstof.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement