Fors aantal truckers in overtreding bij Europese controle

Vrachtwagens en bussen

Bij controles van de Europese arbeidsinspectie Ela en Roadpol zijn in heel Europa tussen 14 en 19 februari 269 overtredingen vastgesteld bij 436 vrachtwagens en bussen. Er werden vooral boetes uitgedeeld voor overtreding van rij- en rusttijden, verkeerd gebruik van de tachograaf en technische mankementen aan het voertuig.

Inspectie ELA, verkeerscontrole
Foto: ELA

Ook arbeidsomstandigheden van de bestuurders, zoals onjuiste betaling van loon en zwartwerken en controle van rijbewijzen kwamen aan bod. Drie vrachtwagens werden in beslag genomen. De controles vonden plaats in Nederland, België, Roemenië, Malta, Denemarken, Kroatië en Oostenrijk.

In België controleerde de politie samen met Ela op een dag 128 vrachtwagens en bussen, daar werden 163 overtredingen aangetroffen. Het totaal aan boetes liep op tot bijna 72.000 euro.

Een Nederlandse controle die half februari in Aalsmeer plaatsvond, liet eenzelfde beeld zien. Daar werden twaalf bekeuringen uitgedeeld aan 28 vrachtwagenchauffeurs, waarvan het grootste gedeelte voor onjuist gebruik van de tachograaf.

Fors aantal truckers in overtreding bij Europese controle | NT

Fors aantal truckers in overtreding bij Europese controle

Vrachtwagens en bussen

Bij controles van de Europese arbeidsinspectie Ela en Roadpol zijn in heel Europa tussen 14 en 19 februari 269 overtredingen vastgesteld bij 436 vrachtwagens en bussen. Er werden vooral boetes uitgedeeld voor overtreding van rij- en rusttijden, verkeerd gebruik van de tachograaf en technische mankementen aan het voertuig.

Inspectie ELA, verkeerscontrole
Foto: ELA

Ook arbeidsomstandigheden van de bestuurders, zoals onjuiste betaling van loon en zwartwerken en controle van rijbewijzen kwamen aan bod. Drie vrachtwagens werden in beslag genomen. De controles vonden plaats in Nederland, België, Roemenië, Malta, Denemarken, Kroatië en Oostenrijk.

In België controleerde de politie samen met Ela op een dag 128 vrachtwagens en bussen, daar werden 163 overtredingen aangetroffen. Het totaal aan boetes liep op tot bijna 72.000 euro.

Een Nederlandse controle die half februari in Aalsmeer plaatsvond, liet eenzelfde beeld zien. Daar werden twaalf bekeuringen uitgedeeld aan 28 vrachtwagenchauffeurs, waarvan het grootste gedeelte voor onjuist gebruik van de tachograaf.