Winst Paccar stijgt, ondanks miljoenenschikkingen DAF

Kwartaalcijfers

Vrachtwagenfabrikant Paccar heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een winst van 734 miljoen dollar geboekt. Dat is 134 miljoen dollar meer dan in dezelfde periode in 2022.

Peterbilt, Kenworth en DAF trucks van Paccar
Foto: Paccar

Paccar spreekt in het kwartaalverslag over een recordwinst. De winst lag in eerste instantie nog hoger, maar de fabrikant heeft in het eerste kwartaal 446 miljoen euro (na belastingen) afgedragen aan schikkingen en compensaties in truckkartelzaken.

De omzet van het moederbedrijf van DAF kwam neer op 8,47 miljard dollar, een stijging van twee miljard in vergelijking met vorig jaar. Het leeuwendeel van de omzet, ruim 5 miljard dollar, is afkomstig uit Noord-Amerika. Paccar verkoopt daar vrachtwagens van de merken Peterbilt en Kenworth.

DAF draagt in Europa voor 2,28 miljard bij aan de winst van het moederbedrijf. De Eindhovenaren leverden dit kwartaal op ons continent 17.400 vrachtwagens op, 1300 meer dan in dezelfde periode in 2022. In totaal leverde Paccar 51.100 vrachtwagens op in de eerste drie maanden van 2023, 8000 meer dan een jaar eerder.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Winst Paccar stijgt, ondanks miljoenenschikkingen DAF | NT

Winst Paccar stijgt, ondanks miljoenenschikkingen DAF

Kwartaalcijfers

Vrachtwagenfabrikant Paccar heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een winst van 734 miljoen dollar geboekt. Dat is 134 miljoen dollar meer dan in dezelfde periode in 2022.

Peterbilt, Kenworth en DAF trucks van Paccar
Foto: Paccar

Paccar spreekt in het kwartaalverslag over een recordwinst. De winst lag in eerste instantie nog hoger, maar de fabrikant heeft in het eerste kwartaal 446 miljoen euro (na belastingen) afgedragen aan schikkingen en compensaties in truckkartelzaken.

De omzet van het moederbedrijf van DAF kwam neer op 8,47 miljard dollar, een stijging van twee miljard in vergelijking met vorig jaar. Het leeuwendeel van de omzet, ruim 5 miljard dollar, is afkomstig uit Noord-Amerika. Paccar verkoopt daar vrachtwagens van de merken Peterbilt en Kenworth.

DAF draagt in Europa voor 2,28 miljard bij aan de winst van het moederbedrijf. De Eindhovenaren leverden dit kwartaal op ons continent 17.400 vrachtwagens op, 1300 meer dan in dezelfde periode in 2022. In totaal leverde Paccar 51.100 vrachtwagens op in de eerste drie maanden van 2023, 8000 meer dan een jaar eerder.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement