Onderzoek: Euro 7 zorgt wel degelijk voor minder stikstof

24% minder NO2

Het invoeren van Euro 7-normen zal wel leiden tot aanzienlijk minder stikstofuitstoot, in tegenstelling tot beweringen van autofabrikanten. Op sommige plekken kan de nieuwe norm voor 24% minder stikstofdioxide (NO2) in de lucht zorgen. Dat is de conclusie van een nieuw onderzoek dat lobbyorganisatie Transport & Environment heeft laten uitvoeren door Air Quality Consultants.

Vrachtwagens bij Lage Zwaluwe
Foto: Roel van der Maas / NT

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Onderzoek: Euro 7 zorgt wel degelijk voor minder stikstof | NT

Onderzoek: Euro 7 zorgt wel degelijk voor minder stikstof

24% minder NO2

Het invoeren van Euro 7-normen zal wel leiden tot aanzienlijk minder stikstofuitstoot, in tegenstelling tot beweringen van autofabrikanten. Op sommige plekken kan de nieuwe norm voor 24% minder stikstofdioxide (NO2) in de lucht zorgen. Dat is de conclusie van een nieuw onderzoek dat lobbyorganisatie Transport & Environment heeft laten uitvoeren door Air Quality Consultants.

Vrachtwagens bij Lage Zwaluwe
Foto: Roel van der Maas / NT

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen