Peter de Haan, de huidige directeur van De Haan Autotransport, wordt operationeel manager in Bleiswijk. Zijn familiebedrijf wordt omgedoopt tot Koopman Transport Nederland. De Haan Autotransport was onderdeel van De Haan Automotive Holding. De transporteur vervoert sinds 1975 zowel nieuwe als gebruikte voertuigen door heel Nederland.

Koopman geldt binnen het autovervoer als marktleider in de Benelux. Het bedrijf telt ongeveer 1.100 medewerkers en beschikt over vestigingen in Nederland, België en Duitsland. ‘Wij zijn al langer bezig serieuze voet aan de grond te krijgen in de binnenlandse transportmarkt van gebruikte voertuigen. De Haan geeft ons een enorme versnelling in dit marksegment’, licht directeur Klaas Koopman de overname toe.

De overname van De Haan komt op een historisch moment voor Koopman, dat op 5 juli 2023 haar 100-jarig bestaan viert. Hoeveel Koopman voor de acquisitie betaalt, maken de partijen niet bekend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement