In de eerste zes maanden van dit jaar maakten 624.435 (-19%) vrachtwagens de oversteek via de LeShuttle Freight-dienst van Getlink. In dezelfde periode een jaar eerder waren dat er nog 766.833, meldt het bedrijf in een update voor beleggers.

Getlink wijt de daling aan economische neergang en verminderde consumentenbestedingen in het VK. Ook speelt mee dat vorig jaar door de problemen bij P&O meer trucks kozen voor de shuttle in plaats van de ferry, aldus Getlink.

Achteruitgang

Het tunnelbedrijf kampt al jaren met een achteruitgang in het aantal vrachtauto’s. Afgezien van een opleving in 2022 is die daling al sinds 2018 zichtbaar. In dat jaar vervoerde Getlink nog 1,7 miljoen trucks. In 2021 waren dat er 1,36 miljoen, in 2022 1,45 miljoen.

GEtlink Eurotunnel

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement