Girteka rekruteert chauffeurs voor Europa in Centraal-Azië

'Laaghangend fruit'

In de zoektocht naar meer chauffeurs heeft de Litouwse transporteur Girteka twee vestigingen in Kazachstan en Kirgizië geopend. Het gaat om wervingskantoren voor truckers die in Europa de weg op moeten.

Nieuwe rekruten van Girteka in Kirgizië
Foto: Girteka

De nieuwe kantoren bevinden zich in Almaty (Kazachstan) en Bishkek (Kirgizië). Hoewel de steden in Centraal-Azië, op zo’n 300 kilometer van de Chinese grens liggen, wil Girteka de chauffeurs in Europa inzetten. Het transportbedrijf omschrijft het aantrekken van werknemers uit de landen als ‘laaghangend fruit’ in de strijd tegen het personeelstekort.

‘Er is geen eenvoudige oplossing voor het chauffeurstekort, aangezien veel chauffeurs binnenkort met pensioen gaan en er nog geen aantrekkingskracht van de baan is bij jonge generaties’, zegt Mindaugas Paulauskas, directeur van de transportafdeling van Girteka.‘Ik zei ‘nog’, omdat ik denk dat Kazachstan en Kirgizië voorbeelden en een baken van hoop zijn, dat er een toekomst is voor dit soort werk en ruimte voor professionals om zich te ontwikkelen.’

Voor Girteka is Centraal-Azië al langer een belangrijke regio om chauffeurs aan te trekken. ‘Chauffeurs uit deze landen tonen een groeiende belangstelling om naar Europa te komen om als beroepschauffeur te werken en zo de leemte op te vullen’, liet een woordvoerder van Girteka in juni aan NT weten. Momenteel werken er volgens Girteka al meer dan 3.000 truckers uit Aziatische landen bij het bedrijf.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Girteka rekruteert chauffeurs voor Europa in Centraal-Azië | NT

Girteka rekruteert chauffeurs voor Europa in Centraal-Azië

'Laaghangend fruit'

In de zoektocht naar meer chauffeurs heeft de Litouwse transporteur Girteka twee vestigingen in Kazachstan en Kirgizië geopend. Het gaat om wervingskantoren voor truckers die in Europa de weg op moeten.

Nieuwe rekruten van Girteka in Kirgizië
Foto: Girteka

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu