Dat meldt de lokale overheid in Kent. De beperkingen waren sinds 13 juli van kracht op de snelweg M20 naar Dover en leverden een aantal keren flinke vertragingen op voor het vrachtverkeer.

Operation Brock (Brexit Operations across Kent) is ooit bedacht als noodplan voor de verwachte chaos rond de Brexit, maar de Britse vervoersautoriteiten gebruiken de maatregel nu ook om de drukte tijdens de zomervakantie en de paasdagen in goede banen te leiden.

Contraflow

Belangrijk onderdeel van Operatie Brock is de zogenoemde ‘contraflow’, een nieuwe indeling van de rijbanen op de snelweg M20 in de buurt van Dover. De autoriteiten proberen daarbij de doorstroom te controleren door een helft van de snelweg te reserveren voor het opvangen van (wachtende) vrachtwagens en het reguliere verkeer te bundelen op de andere helft.

Vervoerders zien tot hun frustratie dat toeristen daarbij veelal voorrang lijken te krijgen in de haven van Dover, waardoor de wachttijden verder oplopen. Brancheorganisaties klagen al langer over de chaos in Dover, die zij zien als een nieuwe belemmering in het zakendoen tussen de EU en het VK sinds het vertrek van de Britten uit de EU.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement