De uitbreiding betekent dat Geodis nu transport over de weg verzorgt van Singapore via Maleisië, Thailand en Vietnam naar China. Geodis investeert bovendien in de beveiliging van het transport in de regio. Dat doet het bedrijf naar eigen zeggen met GPS-trackers in containers en een commandocentrum dat het netwerk 24 uur per dag in de gaten houdt.

Geodis trekt ook geld uit om de frequentie van diensten te verhogen en de capaciteiten te verbeteren. ‘Daarvoor zijn speciale teams opgezet voor de douaneafhandeling en om naleving van handelsregels bij de grens te vergemakkelijken’, schrijft Geodis.

Het wegennetwerk van Geodis sluit aan op lucht- en zeehavens in de regio. Uitbreidingen naar Hongkong en naar Indonesië door middel van een scheepsverbinding staan op de planning.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement