Peeters hoopt hiermee voor transporteurs en busmaatschappijen de drempel te verlagen om te investeren in elektrische voertuigen. De oproep was gericht op zwaar vervoer, privé-autobussen en elektrische bestelwagens specifiek voor zero-emissie stadsbelevering.

In totaal waren er 120 aanvragen ingediend. Het departement Mobiliteit en Openbare Werken van de Vlaamse overheid heeft de verschillende aanvragen geanalyseerd op ontvankelijkheid. Er waren aanvragen mogelijk voor laadinfrastructuur voor zowel publieke als privé-toegankelijkheid.

Uiteindelijk zijn er 109 goedgekeurd, goed voor een totaalbedrag van 6,4 miljoen euro. Daarvan gaat 1,10 miljoen euro naar laadinfrastructuur voor emissievrije leveringen in stedelijke kernen, 5,1 miljoen voor vrachtwagens en autobussen in de privésector en 222.000 euro voor publieke vrachtwagens en autobussen.

De projectoproep was had vooral een stimulerende functie. De uiteindelijke ambitie van Peeters is om tegen 2025 in 35.000 (CPE) publieke laadpunten te voorzien.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement