IenW: ‘Consumentengoederen niet duurder door inzet ZE-trucks’

kostenberekening

De investeringen die transportondernemers moeten doen in zero-emissietrucks en private laadinfra zorgen er niet voor dat de consument straks duurder uit is aan de kassa. Demissionair Staatssecretaris Vivianne Heijnen van IenW maakt zich geen zorgen over investeringen die mogelijk worden doorberekend aan de eindklant, schrijft ze in een Kamerbrief. ‘Die invloed is marginaal’. Reden is dat transport over ‘de gehele linie’ duurder wordt, ook het vervoer met dieseltrucks.

Demissionair staatssecratis Heijnen van IenW maakt zich geen zorgen dat de investeringen in elektrisch transport worden doorberekend aan de consument. Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

IenW: ‘Consumentengoederen niet duurder door inzet ZE-trucks’ | NT

IenW: ‘Consumentengoederen niet duurder door inzet ZE-trucks’

kostenberekening

De investeringen die transportondernemers moeten doen in zero-emissietrucks en private laadinfra zorgen er niet voor dat de consument straks duurder uit is aan de kassa. Demissionair Staatssecretaris Vivianne Heijnen van IenW maakt zich geen zorgen over investeringen die mogelijk worden doorberekend aan de eindklant, schrijft ze in een Kamerbrief. ‘Die invloed is marginaal’. Reden is dat transport over ‘de gehele linie’ duurder wordt, ook het vervoer met dieseltrucks.

Demissionair staatssecratis Heijnen van IenW maakt zich geen zorgen dat de investeringen in elektrisch transport worden doorberekend aan de consument. Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu