De taak van PTT Post International is een groeistrategie te ontwikkelen voor een complex marktsegment met toenemende concurrentie. De concurrentiepositie van PTT Post in het binnenland wordt voor een niet gering deel bepaald door het succes van de internationale operaties van PTT Post, zei Scheepbouwer.
“In internationale operaties wordt de concurrentiepositie bepaald door kwaliteit en die wordt weer bepaald door de greep op en de beheersing van internationale netwerken. Wie in beheersing faalt, mislukt” , aldus Scheepbouwer.
Vandaar de joint venture met TNT Worldwide en andere samenwerkingsverbanden, zoals de joint venture met de KLM voor verafgelegen bestemmingen, het trucknetwerk in Europa – dat volgens Scheepbouwer zo succesvol is, dat andere postdiensten daar ook gebuik van maken – het overslagcentrum op de Antillen voor de Zuidamerikaanse markt en het onderzoek naar een overslagcentrum in Tsjecho-Slowakije voor de Oosteuropese markt.
PTT Post blijft deel uitmaken van de EMS-organisatie, ondanks de joint venture van PTT Post en een aantal andere Postdiensten met TNT Worldwide. De EMS-organisatie was bedoeld om door samenwerking van een groot aantal postdiensten het hoofd te bieden aan de toenemende concurrentie. Maar dat was in de opzet van EMS niet helemaal realiseerbaar. Vandaar de joint venture met TNT Worldwide die op 1 januari 1992 operationeel moet zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement