Nedlloyd noteerde de gehele dag iets hoger en ging er veertig cent duurder uit op fl 55,60. Pakhoed voegde eenzelfde bedrag toe op fl 43,80, terwijl KLM een dubbeltje winst boekte op fl 30,50. Internatio- Muller sloot onveranderd. De grote verliezer was Van Ommeren-Ceteco, dat wel iets hoger uit de startblokken was gekomen, maar per saldo zestig cent inleverde op fl 41,-.
Op de lokale markt moest Frans Maas wat inleveren. Aan de parallelmarkt kwam Hes Beheer niet van z’n plaats. Dat gold ook voor Air Holland, zij het dat de certificaten en ‘falcons’ van dit laatste fonds uit de notering waren gehaald. De vakantievlieger, bij wie topman John Block inmiddels is opgestapt, heeft een aanvraag voor surseance van betaling aangekondigd.
De Amerikaanse dollar moest een forse stap terug: de slotkoers kwam uit op fl 1,8755 na een slot van fl 1,8995 aan het eind van de afgelopen week. In kringen van valutahandelaren werd het vermoeden uitgesproken dat de Amerikaanse rente weleens zou kunnen worden verlaagd. Dat gebeurde naar aanleiding van de uitlatingen van president Bush, afgelopen weekeinde.
Bush verklaarde dat de economische groei in de VS ondermaats blijft doordat de Amerikaanse banken hun kredietkraan te ver zouden hebben dichtgedraaid. De dollar had verder te lijden van de voorgenomen vermindering van het aantal nucleaire wapens in de VS. Deze week worden trouwens nieuwe cijfers bekend over de Amerikaanse werkloosheid.
De Europese effectenbeurzen sloten verdeeld, waarbij de Londense Financial Times-index een aardige stijging liet zien van zowat 23 punten op 2621,7.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement