De verkoop past in het beleid van Nedlloyd ten aanzien van desinvesteringen van niet-kernactiviteiten. Reym (275 werknemers) krijgt volgens Nedlloyd bij Waste Management ‘als zelfstandige onderneming en onder eigen identiteit verdere kansen tot groei en ontplooiing’. Waste Management is de grootste aanbieder van milieudiensten ter wereld. Met 62.000 werknemers wordt een omzet gegenereerd van circa twaalf miljard gulden.
De SER-fusiecommissie en de betrokken werknemersorganisaties zijn van de voornemens op de hoogte gesteld. De ondernemingsraad van Reym is om advies. H. van der Kooi, directeur van Reym, vindt de huidige ontwikkeling voor zijn bedrijf ‘een hele goede’. “Althans, als de verkoop doorgaat. Nedlloyd heeft het voornemen uitgesproken ons te verkopen. De komende weken moet duidelijk worden of de partijen definitief rondkomen.”
Sinds 1976 is Reym van Nedlloyd. “Wij waren een heel gelukkig kind van Nedlloyd, maar de plannen van Waste Management zijn he’e’l interessant. Wat voor plannen? Dat wij heel groot worden.” Reym beschikt over 300 rijdende eenheden en is gespecialiseerd in het industrieel reinigen van grote installaties. Klanten van het bedrijf zijn onder andere DSM, Shell, BP en de NAM.
“Die installaties reinigen wij onder hoge druk, chemisch, mechanisch of vacuum. In het verlengde ligt dan natuurlijk het ‘afval’, dat wij vervolgens naar verwerkers brengen.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement