Vlaanderen demonstreert hubfunctie in Milwaukee

ANTWERPEN – Vlaanderen wil zich bij de benadering van de Europese markt na 1992 meer als hub gaan profileren. Een van de iniatieven daartoe is een Vlaamse dag in Milwaukee op 7 november.

“Omwille van Europa 1992 willen we de Amerikanen duidelijk maken dat er een hub approach bestaat naar de Europese markt toe” , zegt Luc De Brouckere, chief investment officer van de Flanders Investment Council in Boston. “Vlaanderen komt daar uitstekend voor in aanmerking, niet alleen omwille van de havens en Zaventem, maar ook door de sterke concentratie van koeriers- en expresbedrijven op Brucargo.” Volgens De Brouckere is het voor de exporteurs interessant om te weten dat ze in Vlaanderen een eigen distributiecentrum kunnen opzetten, waarvoor een speciale belastingformule is uitgewerkt.
Het voorstel voor de Vlaamse dag werd afgelopen vrijdag gedaan tijdens een ontbijt ter ere van Charles C. Mulcahy, ere-consul van Belgie in Wisconsin. Het ontbijt was georganiseerd door de World Trade Center Association of Antwerp, in samenwerking met het Wisconsin World Trade Center.
De Vlaamse dag in Milwaukee, in feite een ochtend, zal trachten een beeld te schetsen van de mogelijkheden die Vlaanderen kan bieden. Hij wordt georganiseerd door Ernst & Young, de Flanders Investment Council, Frisch Dudek Ltd, de Milwaukee World Trade Association en het Wisconsin World Trade Center. Het motto van de studie-ochtend luidt ‘Doing business in the new Europe through and with Flanders, Belgium’. Vertegenwoordigers van de Gewestelijke Investeringsmaatschappijen van Limburg en West-Vlaanderen en de Intercommunale voor de Ontwikkeling van de Kempen zullen hun regio’s komen voorstellen. Voorts zal aandacht worden besteed aan de veranderingen die 1992 in Europa teweeg zal brengen. Ook zullen belastingvoordelen en exportfaciliteiten aan bod komen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Vlaanderen demonstreert hubfunctie in Milwaukee | NT

Vlaanderen demonstreert hubfunctie in Milwaukee

ANTWERPEN – Vlaanderen wil zich bij de benadering van de Europese markt na 1992 meer als hub gaan profileren. Een van de iniatieven daartoe is een Vlaamse dag in Milwaukee op 7 november.

“Omwille van Europa 1992 willen we de Amerikanen duidelijk maken dat er een hub approach bestaat naar de Europese markt toe” , zegt Luc De Brouckere, chief investment officer van de Flanders Investment Council in Boston. “Vlaanderen komt daar uitstekend voor in aanmerking, niet alleen omwille van de havens en Zaventem, maar ook door de sterke concentratie van koeriers- en expresbedrijven op Brucargo.” Volgens De Brouckere is het voor de exporteurs interessant om te weten dat ze in Vlaanderen een eigen distributiecentrum kunnen opzetten, waarvoor een speciale belastingformule is uitgewerkt.
Het voorstel voor de Vlaamse dag werd afgelopen vrijdag gedaan tijdens een ontbijt ter ere van Charles C. Mulcahy, ere-consul van Belgie in Wisconsin. Het ontbijt was georganiseerd door de World Trade Center Association of Antwerp, in samenwerking met het Wisconsin World Trade Center.
De Vlaamse dag in Milwaukee, in feite een ochtend, zal trachten een beeld te schetsen van de mogelijkheden die Vlaanderen kan bieden. Hij wordt georganiseerd door Ernst & Young, de Flanders Investment Council, Frisch Dudek Ltd, de Milwaukee World Trade Association en het Wisconsin World Trade Center. Het motto van de studie-ochtend luidt ‘Doing business in the new Europe through and with Flanders, Belgium’. Vertegenwoordigers van de Gewestelijke Investeringsmaatschappijen van Limburg en West-Vlaanderen en de Intercommunale voor de Ontwikkeling van de Kempen zullen hun regio’s komen voorstellen. Voorts zal aandacht worden besteed aan de veranderingen die 1992 in Europa teweeg zal brengen. Ook zullen belastingvoordelen en exportfaciliteiten aan bod komen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement