Slangehuiden aangetroffen in vrachtloods

SCHIPHOL – De Algemene Inspectie Dienst(AID) van het ministerie van Landbouw heeft op Schiphol een grote partij slangehuiden in beslag genomen.

De partij, die werd gevonden in een vrachtloods, bestond uit 6.720 huiden van de dwerganaconda, een slangensoort die voornamelijk in Paraguay voorkomt. In Paraguay heerst een algemeen uitvoerverbod op beschermde diersoorten.
De papieren die de huiden vergezelden, bleken niet te kloppen. Volgens de documenten ging het om 672 huiden van de gewone anaconda, afkomstig uit Venezuela. De papieren waren vervalst door bijschrijving van een 0, waardoor dus het getal van 6.720 ontstond.
De zending huiden bleek van Venezuela via Aruba naar Nederland te zijn verstuurd. De uiteindelijke bestemming was Milaan in Italie. De partij slangehuiden is opgeslagen bij Pakhoed in Amsterdam. Nog onduidelijk is wat er met de huiden gaat gebeuren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Slangehuiden aangetroffen in vrachtloods | NT

Slangehuiden aangetroffen in vrachtloods

SCHIPHOL – De Algemene Inspectie Dienst(AID) van het ministerie van Landbouw heeft op Schiphol een grote partij slangehuiden in beslag genomen.

De partij, die werd gevonden in een vrachtloods, bestond uit 6.720 huiden van de dwerganaconda, een slangensoort die voornamelijk in Paraguay voorkomt. In Paraguay heerst een algemeen uitvoerverbod op beschermde diersoorten.
De papieren die de huiden vergezelden, bleken niet te kloppen. Volgens de documenten ging het om 672 huiden van de gewone anaconda, afkomstig uit Venezuela. De papieren waren vervalst door bijschrijving van een 0, waardoor dus het getal van 6.720 ontstond.
De zending huiden bleek van Venezuela via Aruba naar Nederland te zijn verstuurd. De uiteindelijke bestemming was Milaan in Italie. De partij slangehuiden is opgeslagen bij Pakhoed in Amsterdam. Nog onduidelijk is wat er met de huiden gaat gebeuren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement