Zweden:Harde klim uit het ravijn

Van knapste jongetje in de klas tot arme sloeber. Van voorbeeld voor velen tot een land dat zich op zijn best begin volgende eeuw kan aansluiten bij de op stapel staande Europese Monetaire Unie. Eigenlijk al vanaf de eerste oliecrisis, maar vooral in de jaren tachtig, is Zweden fors boven zijn stand gaan leven. De rekening werd pas in de eerste drie jaren van dit decennium aangeboden, in een ongehoorde depressie, die in alle opzichten een droomstaat aan stukken sloeg. De ergste

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Zweden:Harde klim uit het ravijn | NT

Zweden:Harde klim uit het ravijn

Van knapste jongetje in de klas tot arme sloeber. Van voorbeeld voor velen tot een land dat zich op zijn best begin volgende eeuw kan aansluiten bij de op stapel staande Europese Monetaire Unie. Eigenlijk al vanaf de eerste oliecrisis, maar vooral in de jaren tachtig, is Zweden fors boven zijn stand gaan leven. De rekening werd pas in de eerste drie jaren van dit decennium aangeboden, in een ongehoorde depressie, die in alle opzichten een droomstaat aan stukken sloeg. De ergste

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu