Voorarrest Paul van Wanrooy verlengd

cokesmokkel

Paul van Wanrooy, directeur van Van Wanrooy Transport uit Oosterhout, blijft voorlopig vastzitten. Zijn voorarrest is bij de voorgeleiding bij de rechter-commissaris verlengd. Ook het voorarrest van drie andere verdachten werd verlengd.

Ze zouden worden verdacht van betrokkenheid bij drugssmokkel. De chauffeur is vrijgelaten, aldus het Landelijk Parket. De vier verdachten die nu nog vastzitten, werden opgepakt nadat de politie een container volgde van de haven van Antwerpen naar Oosterhout. In de container zat 3.500 kilo cocaïne die was verstopt tussen een lading bananen.

Intussen schrijven Colombiaanse media dat de directeur van het bedrijf zaken zou hebben gedaan met Colombia’s grootste drugsbende Clan del Golfo. Hij zou met hen aan tafel gezeten hebben in Panama, waarbij gesproken werd over ‘witte bananen’ en het transport van drugs van Colombia naar Europa. Dat gebeurde over zee, vanaf havenstad Turbo met de Capitán Beatrice, aldus de berichtgeving. Bij het onderzoek zou onder meer het Amerikaanse Drug Enforcement Administration (DEA) betrokken zijn.

Eerder verdacht

De vier verdachten zitten allen in beperking, wat betekent dat ze geen contact mogen hebben met de buitenwereld. Ook zijn advocaat mag dan inhoudelijk niets over de zaak tegen de buitenwereld zeggen. Zijn advocaat is Inez Weski. ‘Ik mag niets zeggen en dus ook niet reageren op de geruchten in de Colombiaanse media.’

Het bedrijf werd al eerder gelinkt aan drugssmokkel. In 2011 werd de directeur ook al aangehouden na een drugsvangst in de Rotterdamse haven. Ook toen ging het om drugs in een lading fruit, blikken perziken. Bij de rechtszaak werd Paul van Wanrooy vrijgesproken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Voorarrest Paul van Wanrooy verlengd | NT

Voorarrest Paul van Wanrooy verlengd

cokesmokkel

Paul van Wanrooy, directeur van Van Wanrooy Transport uit Oosterhout, blijft voorlopig vastzitten. Zijn voorarrest is bij de voorgeleiding bij de rechter-commissaris verlengd. Ook het voorarrest van drie andere verdachten werd verlengd.

Ze zouden worden verdacht van betrokkenheid bij drugssmokkel. De chauffeur is vrijgelaten, aldus het Landelijk Parket. De vier verdachten die nu nog vastzitten, werden opgepakt nadat de politie een container volgde van de haven van Antwerpen naar Oosterhout. In de container zat 3.500 kilo cocaïne die was verstopt tussen een lading bananen.

Intussen schrijven Colombiaanse media dat de directeur van het bedrijf zaken zou hebben gedaan met Colombia’s grootste drugsbende Clan del Golfo. Hij zou met hen aan tafel gezeten hebben in Panama, waarbij gesproken werd over ‘witte bananen’ en het transport van drugs van Colombia naar Europa. Dat gebeurde over zee, vanaf havenstad Turbo met de Capitán Beatrice, aldus de berichtgeving. Bij het onderzoek zou onder meer het Amerikaanse Drug Enforcement Administration (DEA) betrokken zijn.

Eerder verdacht

De vier verdachten zitten allen in beperking, wat betekent dat ze geen contact mogen hebben met de buitenwereld. Ook zijn advocaat mag dan inhoudelijk niets over de zaak tegen de buitenwereld zeggen. Zijn advocaat is Inez Weski. ‘Ik mag niets zeggen en dus ook niet reageren op de geruchten in de Colombiaanse media.’

Het bedrijf werd al eerder gelinkt aan drugssmokkel. In 2011 werd de directeur ook al aangehouden na een drugsvangst in de Rotterdamse haven. Ook toen ging het om drugs in een lading fruit, blikken perziken. Bij de rechtszaak werd Paul van Wanrooy vrijgesproken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement