De havenbeheerder wijst erop dat Broekman, dat sinds 2006 in India is gevestigd, zestien kantoren in het immense land heeft en dus goed gepositioneerd is om de onderlinge banden verder aan te halen. Het bedrijf zit in veel grote (haven)steden, waaronder Mumbai, New Delhi, Chennai, Ahmedabad, Kochi en Kolkata.

De term Representatives was tot nu toe gekoppeld aan personen. Rotterdam heeft er daar negen van, van wie vier in Duitsland. De andere vijf zitten in Oostenrijk, Rusland, China, Brazilië en Indonesië. Het idee is dat ze leads in de markt oppikken en overbrengen. Als dat tot concrete belangstelling leidt, komt het Havenbedrijf zelf in actie.

Staatsbezoek

De havenbeheerder meldt dit naar aanleiding van het staatsbezoek onder leiding van het koninklijk paar aan het Aziatische land. HbR heeft daarnaast afspraken met Indiase partijen gemaakt om gezamenlijk een maritieme universiteit op te zetten in de deelstaat Gujarat in het noordwesten van India.

HbR is al paar jaar actief in India, onder andere via advisering en ladingacquisitie. Door een Representative team in India aan te stellen, wil het Havenbedrijf Rotterdam zijn internationale activiteiten verder ontwikkelen. Dat kan gaan om advieswerk, verkoop van digitale producten, aantrekken van investeringen en het bevorderen van de maritieme handel tussen India en Europa via Rotterdam.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement