Het Amerikaanse bedrijf probeert al langer met de ideale bezorgdrone te komen. In 2016 leverde een drone van Amazon bijvoorbeeld al pakjes af in het Verenigd Koninkrijk. Het nieuwe model zou stabieler zijn dan de eerdere modellen.

Gewicht

De drone kan ongeveer 24 kilometer vliegen. Een pakketje mag een maximum gewicht van 2,2 kilo hebben en de drone zou binnen een half uur een bestelling moeten kunnen leveren. Verder zouden de sensoren van de drone beter in staat zijn om bijvoorbeeld mensen, auto’s en overhangende kabels te signaleren.

Dat laatste is erg belangrijk want zorgen over de veiligheid zijn een belangrijke sta-in-de-weg als het gaat om dronebezorging. In de Verenigde Staten gelden bijvoorbeeld strenge regels.

Luchtvaartautoriteit FAA heeft direct op de aankondigingen gereageerd. Amazon mag zijn drones de lucht in sturen, maar de vergunning geldt alleen voor proefvluchten en nog niet voor een echte bezorgdienst.

Bekijk de video van de Amazon-drone:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement