De eerste twee B777F’s worden in de zomer en herfst van dit jaar geleverd aan de joint venture. De overige drie volgen in 2023. De vrachtvliegtuigen zullen daarbij worden bemand door piloten van Singapore Airlines. Ook het onderhoud wordt uitgevoerd door de Aziatische airline.

E-commerce

Volgens DHL Express kunnen via de samenwerking, die voorlopig een looptijd heeft van vier jaar, routes en vrachtvliegtuigen beter worden benut. Daarbij ziet Singapore Airlines mogelijkheden om via de coöperatie met een van de grootste koeriers van de wereld meer te profiteren van de sterk groeiende e-commerce markt. De twee partijen geloven verder ook dat het partnership een goede basis biedt voor een verdere samenwerking in de toekomst.

Hong Kong

De overeenkomst betekent tevens dat Singapore Airport de volgende nieuwe Aziatische expreshub wordt van DHL Express naast Hong Kong. De luchthaven is nu al een belangrijke Aziatische luchtvrachthub. De overige mondiale exprescentra van DHL bevinden zich in het Amerikaanse Cincinnati en Duitse Leipzig. De verwachting is dat DHL ook deze hubs meer met Singapore wil verbinden.

Meer orders

DHL Express heeft tegelijkertijd met de samenwerking nog eens zes nieuwe B777F’s besteld bij de Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing. Daarmee komt het totaal aan nog bestelde B777’s door DHL uit op 13 stuks. De koerier beschikt momenteel al over een vrachtvloot van 15 B777F’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement