In de eerste zes maanden van komend jaar worden op zeventien dagen vrachtauto’s uit Duitsland, op weg naar het zuiden, in kleine colonnes over de grens toegelaten, van ongeveer 250 tot 300 stuks. Dat zijn vier dagen meer dan in de eerste helft van dit jaar.

De beperkte toelating geldt ingaande vijf uur ’s morgens en leidt tot lange files aan de Beiers-Tiroler grens. Scherp gecontroleerd wordt onder meer op de dagen rondom Hemelvaart, Pinksteren en Frochleihnam. In heel 2019 wil Tirol minimaal op dertig dagen zogenoemde ‘Blockabfertigungen’ (beperkte doorlatingen van vrachtauto’s) houden. Dit jaar waren dat 26 dagen.

Tirol spreekt van een ‘dramatische’ toename van het aantal vrachtauto’s op zijn wegen. Sinds januari was er een groei van 13% in vergelijking met vorig jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement