Nippon Express opent filiaal op Luik Airport

vrachtcentrum

Het Japanse Nippon Express heeft in het Belgische Luik Airport een eigen vestiging in gebruik genomen en neemt de Waalse luchthaven op in het luchtvrachtnetwerk.

Dat laat de Japanse logistiek dienstverlener weten. Over de Belgische luchthaven wil Nippon Express bestemmingen in onder meer Noord-Amerika, Afrika en het Verre Oosten gaan aanbieden. De eerste bestemming die de expediteur via Luik sinds deze week offreert is een vrachtdienst van en naar Tokio middels een deelcharter.

Luik Airport is vorig jaar door het groot aantal vrachtvluchten sterk gegroeid binnen Europa en nu goed voor 1,1 miljoen ton aan luchtvracht. Of Nippon Express door de nieuwe vestiging vracht weg gaat halen van omliggende luchthavens zoals Schiphol, is onduidelijk.

Nijmegen

Nippon Express nam onlangs ook een nieuw vrachtcentrum in Nijmegen in gebruik van iets minder dan 10.000 vierkante meter. Het nieuwe dc  dient onder meer voor de opslag en distributie van onderdelen voor verlader Takeuchi Manufacturing, een bedrijf dat kleine machines fabriceert voor de bouwsector.

Nippon Express opent filiaal op Luik Airport | NT

Nippon Express opent filiaal op Luik Airport

vrachtcentrum

Het Japanse Nippon Express heeft in het Belgische Luik Airport een eigen vestiging in gebruik genomen en neemt de Waalse luchthaven op in het luchtvrachtnetwerk.

Dat laat de Japanse logistiek dienstverlener weten. Over de Belgische luchthaven wil Nippon Express bestemmingen in onder meer Noord-Amerika, Afrika en het Verre Oosten gaan aanbieden. De eerste bestemming die de expediteur via Luik sinds deze week offreert is een vrachtdienst van en naar Tokio middels een deelcharter.

Luik Airport is vorig jaar door het groot aantal vrachtvluchten sterk gegroeid binnen Europa en nu goed voor 1,1 miljoen ton aan luchtvracht. Of Nippon Express door de nieuwe vestiging vracht weg gaat halen van omliggende luchthavens zoals Schiphol, is onduidelijk.

Nijmegen

Nippon Express nam onlangs ook een nieuw vrachtcentrum in Nijmegen in gebruik van iets minder dan 10.000 vierkante meter. Het nieuwe dc  dient onder meer voor de opslag en distributie van onderdelen voor verlader Takeuchi Manufacturing, een bedrijf dat kleine machines fabriceert voor de bouwsector.