De directies van de twee bedrijven hebben gisteren een definitief akkoord bereikt over de overname, die geheel in contanten door NAS zal worden betaald. De acquisitie betekent dat de twee grootste vrachtafhandelaars op Schiphol, Menzies Air Cargo en Dnata, gecontroleerd worden door Arabische bedrijven. Menzies, dat waarschijnlijk zal worden omgedoopt tot NAS, is op Schiphol onder meer de afhandelaar van de vrachtvloot van Martinair/KLM Cargo.

Aanbeveling

Een principe-akkoord werd in februari van dit jaar bereikt door de twee bedrijven na een kort maar heftig biedingsproces, waarbij uiteindelijk het vierde bod werd geaccepteerd door Menzies.

Na een boekenonderzoek door NAS de afgelopen weken is de deal nu definitief gesloten. Het bestuur van Menzies legt de overname nu nog voor met een aanbeveling aan de aandeelhouders. Ook de mededingingsautoriteiten zullen nog de overname moeten goedkeuren, maar experts voorzien daar geen grote problemen.

1,8 miljard omzet

De verwachting is dat de acquisitie in het derde kwartaal van dit jaar kan worden afgerond. De fusie van Menzies met NAS levert een bedrijf op met een omzet van 1,8 miljard euro en 35.000 medewerkers op 250 luchthavens in 57 landen. Het wordt daarmee een van de grootste afhandelaars in de wereld naast Dnata, Swissport en WFS.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement