Belgische ‘Acropolis’ had geen schuld aan kapseizen ‘Waldhof’

De Belgische binnenvaartondernemer Julien Hoeykens hoeft geen schadevergoeding te betalen wegens het ongeluk met het tankschip ‘Waldhof’ op de Rijn in 2011.

De ‘Waldhof’, geladen met zwavelzuur, kapseisde in januari 2011 bij de Lorelei in St. Goarshausen. Volgens de kapitein van de tanker zou zijn schip zwaar zijn gehinderd door de ‘Acropolis’ van Hoeykens.

Bij het ongeluk kwamen twee matrozen om het leven. De scheepvaart tussen Mainz en Koblenz was wekenlang gestremd. De reder van de ‘Waldhof‘, Rheinfracht Lehnkering, diende een schadeclaim in van 3,5 miljoen euro tegen Hoeykens.

De rechtbank van St. Goarshausen heeft die claim nu ongegrond verklaard. De ‘Acropolis’ had geen schuld aan het ongeval. Elk schip zonder stabiliteitsproblemen had de bocht bij de Lorelei zonder moeilijkheden kunnen nemen, met of zonder tegenligger, aldus het oordeel van de rechter.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Belgische ‘Acropolis’ had geen schuld aan kapseizen ‘Waldhof’ | NT

Belgische ‘Acropolis’ had geen schuld aan kapseizen ‘Waldhof’

De Belgische binnenvaartondernemer Julien Hoeykens hoeft geen schadevergoeding te betalen wegens het ongeluk met het tankschip ‘Waldhof’ op de Rijn in 2011.

De ‘Waldhof’, geladen met zwavelzuur, kapseisde in januari 2011 bij de Lorelei in St. Goarshausen. Volgens de kapitein van de tanker zou zijn schip zwaar zijn gehinderd door de ‘Acropolis’ van Hoeykens.

Bij het ongeluk kwamen twee matrozen om het leven. De scheepvaart tussen Mainz en Koblenz was wekenlang gestremd. De reder van de ‘Waldhof‘, Rheinfracht Lehnkering, diende een schadeclaim in van 3,5 miljoen euro tegen Hoeykens.

De rechtbank van St. Goarshausen heeft die claim nu ongegrond verklaard. De ‘Acropolis’ had geen schuld aan het ongeval. Elk schip zonder stabiliteitsproblemen had de bocht bij de Lorelei zonder moeilijkheden kunnen nemen, met of zonder tegenligger, aldus het oordeel van de rechter.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement