DP World en Tercofin bundelen terminalaanbod in Luik

last mile

Tercofin en DP World Inland hebben een joint venture opgericht voor inland containerservices. Dit nieuwe bedrijf zal onder de naam DP World Liège Container Terminals de bestaande terminals van beide logistieke ondernemingen in Luik als één geheel uitbaten.

Het gaat zowel om de operationele als om de commerciële uitbating van de Liège Container Terminal (LCT) van Tercofin – zelf een onderdeel van de groep Novandi – en de terminal van DP World op Trilogiport. Volgens de initiatiefnemers moet deze krachtenbundeling de basis vormen voor verdere groei.

Trilogiport ligt en ten noorden van het stadscentrum van Luik, LCT ten zuiden ervan. Daardoor kunnen verladers en andere klanten voortaan hun transportroutes optimaler selecteren en besparen op de kosten voor het last mile vervoer per vrachtwagen. Containervolumes kunnen beter worden gebundeld, wat bijdraagt aan het verminderen van de verkeerscongestie in het Luikse.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

DP World en Tercofin bundelen terminalaanbod in Luik | NT

DP World en Tercofin bundelen terminalaanbod in Luik

last mile

Tercofin en DP World Inland hebben een joint venture opgericht voor inland containerservices. Dit nieuwe bedrijf zal onder de naam DP World Liège Container Terminals de bestaande terminals van beide logistieke ondernemingen in Luik als één geheel uitbaten.

Het gaat zowel om de operationele als om de commerciële uitbating van de Liège Container Terminal (LCT) van Tercofin – zelf een onderdeel van de groep Novandi – en de terminal van DP World op Trilogiport. Volgens de initiatiefnemers moet deze krachtenbundeling de basis vormen voor verdere groei.

Trilogiport ligt en ten noorden van het stadscentrum van Luik, LCT ten zuiden ervan. Daardoor kunnen verladers en andere klanten voortaan hun transportroutes optimaler selecteren en besparen op de kosten voor het last mile vervoer per vrachtwagen. Containervolumes kunnen beter worden gebundeld, wat bijdraagt aan het verminderen van de verkeerscongestie in het Luikse.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement