20 jaar geleden in NT: Bavaria over op water

27 april 2000

Bierbrouwer en frisdrankfabrikant Bavaria start volgende maand met de afvoer per binnenvaart van containers van haar fabriek in Lieshout naar Rotterdam en Antwerpen. Ook wil het bedrijf een eigen kade gaan bouwen aan het Wilhelminakanaal.

Binnenvaart terminal Den Ouden ROC in Helmond gaat het vervoer van de twintigvoetscontainers verzorgen. Grondstoffen voor Bavaria als mout worden nu al per barge aangevoerd. Den Ouden heeft vorig jaar reeds een aantal transporten uitgevoerd voor de bierbrouwer, maar om douanetechnische redenen werd dat niet voortgezet.

Nu wordt op structurele basis begonnen met voorlopig twee tot drie afvaarten en vijftig containers in de week. Voor dit jaar wordt gemikt op drie- tot vierduizend containers. Bavaria verwacht over een paar jaar al 75 containers per dag en 10 tot 12 duizend containers op jaarbasis over het water af te voeren.

J. Swinkels, hoofd fysieke distributie van Bavaria is positief over de nieuwe vorm van transport. ‘Ik denk dat het een groot succes wordt. Zo kunnen we meewerken aan beperken van het vervoer over de weg.’ Swinkels heeft grote plannen met het vervoer over water. In de toekomst moet 80 tot 90% van het transport per binnenvaart gaan.

20 jaar geleden in NT: Bavaria over op water | NT

20 jaar geleden in NT: Bavaria over op water

27 april 2000

Bierbrouwer en frisdrankfabrikant Bavaria start volgende maand met de afvoer per binnenvaart van containers van haar fabriek in Lieshout naar Rotterdam en Antwerpen. Ook wil het bedrijf een eigen kade gaan bouwen aan het Wilhelminakanaal.

Binnenvaart terminal Den Ouden ROC in Helmond gaat het vervoer van de twintigvoetscontainers verzorgen. Grondstoffen voor Bavaria als mout worden nu al per barge aangevoerd. Den Ouden heeft vorig jaar reeds een aantal transporten uitgevoerd voor de bierbrouwer, maar om douanetechnische redenen werd dat niet voortgezet.

Nu wordt op structurele basis begonnen met voorlopig twee tot drie afvaarten en vijftig containers in de week. Voor dit jaar wordt gemikt op drie- tot vierduizend containers. Bavaria verwacht over een paar jaar al 75 containers per dag en 10 tot 12 duizend containers op jaarbasis over het water af te voeren.

J. Swinkels, hoofd fysieke distributie van Bavaria is positief over de nieuwe vorm van transport. ‘Ik denk dat het een groot succes wordt. Zo kunnen we meewerken aan beperken van het vervoer over de weg.’ Swinkels heeft grote plannen met het vervoer over water. In de toekomst moet 80 tot 90% van het transport per binnenvaart gaan.