In eerste instantie was het onduidelijk hoeveel mensen betrokken waren bij het incident. Meerdere hulpdiensten, waaronder duikploegen, hebben gezocht naar slachtoffers. Uiteindelijk werd duidelijk dat er zes personen in het busje zaten.

Omdat het voertuig gedeeltelijk op de boot terecht was gekomen, hing het zeer instabiel. Vanwege het risico dat het zou kantelen en daardoor te water zou raken, was het voor de brandweer moeilijk bij de beknelde persoon te komen. Het medisch team kon wel al constateren dat de inzittende was overleden.

Het voertuig is door een kraanschip op de boot gezet. Zodra het schip op een veilige plek is kunnen brandweerlieden de overledene bergen. De overige vijf personen zijn met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding