Nijl, Rijn, Yangtze, Mississippi: rivieren snakken wereldwijd naar hoosbuien

Overzicht

De oude Egyptenaren voerden duizenden jaren voor Christus al materialen voor de piramidebouw aan over de Nijl. Ook anno 2023 is binnenvaart geen puur Europees, maar een wereldwijd fenomeen. Met overal dezelfde kopzorg: regenschaarste.

De Yangtze verbindt diverse Chinese miljoenensteden en is wereldkampioen binnenvaart, maar vorig jaar werd het scheepvaartverkeer op de ‘Lange Rivier’ ernstig belemmerd toen in een kurkdroge zomer het waterpeil zakte, zoals hier bij de stad Chongqing. Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Nijl, Rijn, Yangtze, Mississippi: rivieren snakken wereldwijd naar hoosbuien | NT

Nijl, Rijn, Yangtze, Mississippi: rivieren snakken wereldwijd naar hoosbuien

Overzicht

De oude Egyptenaren voerden duizenden jaren voor Christus al materialen voor de piramidebouw aan over de Nijl. Ook anno 2023 is binnenvaart geen puur Europees, maar een wereldwijd fenomeen. Met overal dezelfde kopzorg: regenschaarste.

De Yangtze verbindt diverse Chinese miljoenensteden en is wereldkampioen binnenvaart, maar vorig jaar werd het scheepvaartverkeer op de ‘Lange Rivier’ ernstig belemmerd toen in een kurkdroge zomer het waterpeil zakte, zoals hier bij de stad Chongqing. Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu