Gent krijgt eerste valsluis op Europees vasteland

hogere doorvaarthoogte

Vlaanderen wil aan de Visserij in Gent, een deels gekanaliseerde arm van de Schelde, een valsluis. Zo’n sluis verlaagt tijdelijk het waterpeil onder een brug, waardoor hoge schepen eronderdoor kunnen varen. De bestaande hefbrug kan dan vervangen worden door een vaste brug. Het project zorgt ervoor dat de doorvaarthoogte verhoogd wordt.

Foto: De Werkvennootschap

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding

Gent krijgt eerste valsluis op Europees vasteland | NT

Gent krijgt eerste valsluis op Europees vasteland

hogere doorvaarthoogte

Vlaanderen wil aan de Visserij in Gent, een deels gekanaliseerde arm van de Schelde, een valsluis. Zo’n sluis verlaagt tijdelijk het waterpeil onder een brug, waardoor hoge schepen eronderdoor kunnen varen. De bestaande hefbrug kan dan vervangen worden door een vaste brug. Het project zorgt ervoor dat de doorvaarthoogte verhoogd wordt.

Foto: De Werkvennootschap

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding