Ontgassen van tankschepen moet gaan gebeuren op deze vijf locaties

Verbod op varend ontgassen

De Botlek, Zeeland, Amsterdam, Gelderland en Groningen zijn aangewezen als locaties waar ontgassingsinstallaties moeten komen voor de binnentankvaart. In totaal zijn er zes tot negen installaties nodig om te komen tot voldoende capaciteit voor het gecontroleerd ontgassen van lege tankschepen. De installaties moeten ervoor zorgen dat de tankvaart niet in de knel komt wanneer het verbod op varend ontgassen vanaf 1 juli 2024 ingaat.

Foto: Shutterstock, Images01

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding

Ontgassen van tankschepen moet gaan gebeuren op deze vijf locaties | NT

Ontgassen van tankschepen moet gaan gebeuren op deze vijf locaties

Verbod op varend ontgassen

De Botlek, Zeeland, Amsterdam, Gelderland en Groningen zijn aangewezen als locaties waar ontgassingsinstallaties moeten komen voor de binnentankvaart. In totaal zijn er zes tot negen installaties nodig om te komen tot voldoende capaciteit voor het gecontroleerd ontgassen van lege tankschepen. De installaties moeten ervoor zorgen dat de tankvaart niet in de knel komt wanneer het verbod op varend ontgassen vanaf 1 juli 2024 ingaat.

Foto: Shutterstock, Images01

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding