‘De BV binnenvaart moet anders worden georganiseerd’

Aftrap binnenvaarttafel

‘Het is nu aan de sector om actie te ondernemen.’ Die woorden sprak Jeroen de Haas als voorzitter van de binnenvaarttafel bij de opening van de eerste sessie deze week. Het doel van de tafel is om in overleg met marktpartijen te komen tot een ‘toekomstbestendige binnenvaart’. In de praktijk betekent dit dat schepen moeten vergroenen en dat er méér lading over het water moet gaan worden vervoerd. ‘De Rijksoverheid kan niet als enige partij investeren in de binnenvaart.’

De manier waarop de ‘bv binnenvaart’ nu is georganiseerd, zoals met spottarieven en kortdurende afspraken met verladers en vervoerders, moet op de schop. Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding

‘De BV binnenvaart moet anders worden georganiseerd’ | NT

‘De BV binnenvaart moet anders worden georganiseerd’

Aftrap binnenvaarttafel

‘Het is nu aan de sector om actie te ondernemen.’ Die woorden sprak Jeroen de Haas als voorzitter van de binnenvaarttafel bij de opening van de eerste sessie deze week. Het doel van de tafel is om in overleg met marktpartijen te komen tot een ‘toekomstbestendige binnenvaart’. In de praktijk betekent dit dat schepen moeten vergroenen en dat er méér lading over het water moet gaan worden vervoerd. ‘De Rijksoverheid kan niet als enige partij investeren in de binnenvaart.’

De manier waarop de ‘bv binnenvaart’ nu is georganiseerd, zoals met spottarieven en kortdurende afspraken met verladers en vervoerders, moet op de schop. Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen