Opnieuw verlenging certificaat binnenvaartschip vanwege keuringsvertraging

wegens schorsing NBKB

Binnenvaartschepen waarvan het certificaat vóór 1 mei 2024 zou aflopen, worden eenmalig met 6 maanden verlengd. Deze verlenging van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) volgt een eerdere verlenging in december van 117 certificaten die voor 1 maart zouden verlopen. De scheepseigenaren hoeven zich voor de tijdelijke verlenging niet te melden bij de ILT of een aanvraag in te dienen.

binnenvaartschip certificaten
Andere keuringsinstanties kunnen momenteel nog niet aan de toegenomen vraag voldoen. Foto: ILT

Dat meldt de ILT. De vertraging in keuringen is het gevolg van de schorsing van het Nederlandse Bureau Keuringen Binnenvaart (NBKB), waardoor de schepen niet tijdig kunnen worden gekeurd. Het eenmalig verlengde certificaat wordt opgestuurd naar het adres wat geregistreerd staat in de database waar alle keurende instanties gebruik van maken. Scheepseigenaren die een week voor de verloopdatum nog geen certificaat hebben ontvangen, moeten wel contact opnemen met de ILT.

Gevolgen schorsing

Omdat het NBKB al meer dan 3 maanden geen keuringen meer uitvoert, zien steeds meer scheepseigenaren zich genoodzaakt om alternatieve keuringsinstanties te zoeken. Deze kunnen momenteel nog niet aan de toegenomen vraag voldoen. Om te voorkomen dat schepen zonder geldig certificaat komen te zitten, heeft de ILT besloten om eenmalig 108 certificaten te verlengen.

Het betreft binnenvaartschepen waarvan het huidige certificaat afloopt voor 1 mei, afgegeven door het NBKB. De eigenaren van deze certificaten hebben zich tot heden nog niet aangemeld bij een andere keurende instantie, aldus ILT. De verlenging van 6 maanden is een eenmalige maatregel. De ILT roept daarom deze scheepseigenaren op om zich te melden bij een keuringsinstantie.

Opnieuw verlenging certificaat binnenvaartschip vanwege keuringsvertraging | NT

Opnieuw verlenging certificaat binnenvaartschip vanwege keuringsvertraging

wegens schorsing NBKB

Binnenvaartschepen waarvan het certificaat vóór 1 mei 2024 zou aflopen, worden eenmalig met 6 maanden verlengd. Deze verlenging van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) volgt een eerdere verlenging in december van 117 certificaten die voor 1 maart zouden verlopen. De scheepseigenaren hoeven zich voor de tijdelijke verlenging niet te melden bij de ILT of een aanvraag in te dienen.

binnenvaartschip certificaten
Andere keuringsinstanties kunnen momenteel nog niet aan de toegenomen vraag voldoen. Foto: ILT

Dat meldt de ILT. De vertraging in keuringen is het gevolg van de schorsing van het Nederlandse Bureau Keuringen Binnenvaart (NBKB), waardoor de schepen niet tijdig kunnen worden gekeurd. Het eenmalig verlengde certificaat wordt opgestuurd naar het adres wat geregistreerd staat in de database waar alle keurende instanties gebruik van maken. Scheepseigenaren die een week voor de verloopdatum nog geen certificaat hebben ontvangen, moeten wel contact opnemen met de ILT.

Gevolgen schorsing

Omdat het NBKB al meer dan 3 maanden geen keuringen meer uitvoert, zien steeds meer scheepseigenaren zich genoodzaakt om alternatieve keuringsinstanties te zoeken. Deze kunnen momenteel nog niet aan de toegenomen vraag voldoen. Om te voorkomen dat schepen zonder geldig certificaat komen te zitten, heeft de ILT besloten om eenmalig 108 certificaten te verlengen.

Het betreft binnenvaartschepen waarvan het huidige certificaat afloopt voor 1 mei, afgegeven door het NBKB. De eigenaren van deze certificaten hebben zich tot heden nog niet aangemeld bij een andere keurende instantie, aldus ILT. De verlenging van 6 maanden is een eenmalige maatregel. De ILT roept daarom deze scheepseigenaren op om zich te melden bij een keuringsinstantie.