Binnenvaartkeuringen verder onder druk na vertrek inspecteurs

KBN luidt noodklok

Het Nederlands Bureau Keuringen Binnenvaart (NBKB) is nu drie maanden geschorst. Het bureau verzorgt normaal gezien zo’n twee derde van alle keuringen van binnenvaartschepen. Aan de vooravond van de audit waaruit moet blijken of het NBKB weer verder mag, zegden vijf grote expertisebureaus die de keuringen verzorgen de samenwerking op. Branchevereniging KBN luidde daarop de noodklok. Een deel van de vloot kan vanaf de zomer zomaar stil komen te liggen, vrezen zij.

Reden voor paniek lijkt er vooralsnog niet te zijn. Bij gebrek aan keuringen heeft de ILT al tweemaal verlopen certificaten automatisch verlengd. Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Binnenvaartkeuringen verder onder druk na vertrek inspecteurs | NT

Binnenvaartkeuringen verder onder druk na vertrek inspecteurs

KBN luidt noodklok

Het Nederlands Bureau Keuringen Binnenvaart (NBKB) is nu drie maanden geschorst. Het bureau verzorgt normaal gezien zo’n twee derde van alle keuringen van binnenvaartschepen. Aan de vooravond van de audit waaruit moet blijken of het NBKB weer verder mag, zegden vijf grote expertisebureaus die de keuringen verzorgen de samenwerking op. Branchevereniging KBN luidde daarop de noodklok. Een deel van de vloot kan vanaf de zomer zomaar stil komen te liggen, vrezen zij.

Reden voor paniek lijkt er vooralsnog niet te zijn. Bij gebrek aan keuringen heeft de ILT al tweemaal verlopen certificaten automatisch verlengd. Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen